Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Turhal’da Düzenlediği Operasyonunda 9 şüpheli yakalandı.

  Turhal’da “Tefecilik, Tehdit, 6136 SKM” suçlarını işledikleri öğrenilen ve haklarında yürütülen projeli dosya kapsamında 62 olaya karıştıkları tespit edilen 9 şüpheliye yönelik Tokat KOM Şube ekipleri tarafından 5 Mart'ta eş zamanlı operasyon yapıldı.

 Operasyonda 9 şüpheli yakalandı. Ara yakalamalarda ve yapılan aramalarda; 3 adet tapu, 1 adet senet, 1 adet ipotek senedi, Muhtelif sayıda borç/alacak dokümanları, 2 adet ruhsatsız tabanca, 29 adet fişek, 1 adet tabanca sürgü kapağı, 1 adet tabanca iğnesi, iğne tutucusu, iğne yayı, 2 adet şarjör ele geçirildi. Ayrıca suç gelirleri ile mücadele kapsamında tüm taşınır/taşınmaz ve mevduat varlıklarına el konuldu.

 Yapılan işlemlerin ardından 4 şüpheli Tokat KOM Şube Müdürlüğü'nden salıverilirken, gözaltına alınan 5 şüpheli ise 8 Mart'ta Turhal Adliyesine sevk edildi. 5 şüpheliden E.A. Adli Kontrol kararıyla serbest bırakılırken, F.A.,D.A.,A A. ve F.A. ise tutuklanarak cezaevine götürüldü.