Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Merzifon Belediyesi Mehmet Akif Ersoy tesislerindeki kura çekiminde yaptığı konuşmada, TOKİ tarafından yaptırılan konutların ihtiyaç sahiplerine verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

        Kargı, "TOKİ'de oturan değerli hemşehrileri şehir imkanlarından azami arak faydanıyorlar. Arabarını koyacağı park anları çocukları için oyun anları, arabarını park edecekleri yerler var. Sizler çok şanslısınız. Kıymetini bilin, Allah güzel günlerde oturmak nasip etsin kazasız belasız komşu hukukunun yeniden canlanacağına inancımla bunu söylüyorum. Bu topraklarda o kadar mutlu ve huzurlu yaşıyoruz ki bunun kıymetini bilelim, umz söylemlerden kaçınım. Tüm hemşehrileri e yeni evleri hayırlı uğurlu n diyorum. Allah güle güle huzurla oturmayı nasip etsin" dedi.

        Kura çekilişinde ev sahibi maya hak kazanan vatandaşların büyük sevinç yaşadıkları görüldü. Çekilişte engelli vatandaşlara öncelik tanındı. Çekilişte 220 aile ev sahibi urken 66 kişi de yedek arak belirlendi. Ev sahibi maya hak eden 220 kişinin aylık 404 ile 532 lira arasında 180 ay taksit ödeyeceği öğrenildi.