Vali Yılmaz Doruk, Amasya Üniversitemiz ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüzün başlattığı “Amasya’dan Bakışla 6 Şubat Depremleri; Kurtarma ve Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’na katılarak, Valiliğin öncülüğünde, İl Özel İdarenin temin ettiği teknik ekipmanları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne teslim etti. Programa ayrıca Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ile Hasan Çilez, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, protokol üyeleri ile üniversite öğrencileri katıldı.

 Programda ilk olarak birer konuşma gerçekleştiren Amasya Milletvekilleri Haluk İpek ile Hasan Çilez, yeni ekipmanların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze hayırlı olması temennisinde bulundular.

Vali Yılmaz Doruk ise konuşmasında şunları ifade etti: “Sözlerime başlarken hepinizin Mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, Ramazan-ı Şerif'in Amasya'mıza ve Ülkemize hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

 Hepimizin malumu olduğu üzere, Ülkemiz dünyanın en fazla deprem üreten coğrafi bölgelerinden birinde yer almaktadır. Yaşadığımız coğrafyada yüzyıllar boyunca birçok şiddetli deprem yaşanmış ve bu depremlerde on binlerce insan hayatını kaybetmiştir.

 Bu büyük depremlerin en sonuncusu ise geçtiğimiz yıl 6 Şubat tarihinde yaşadığımız ve 11 ilimizi etkileyerek, binlerce insanımızın ölümüne ve yaralanmasına, ayrıca milyarlarca liralık maddi zarara yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerdir.

 Bu vesileyle depremde yitirdiğimiz canlarımızı bir kez daha rahmet ve hürmetle anıyorum.

 Bu noktada şunu ifade etmeliyim ki, yaşadığımız tecrübeler bizlere Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu açıkça göstermektedir.

 Afetler sonrasında arama-kurtarma ve diğer çalışmaları oldukça süratle, organize şekilde gerçekleştirmekle birlikte; depremler öncesinde de şehirlerimizi, yaşam alanlarımızı afetlere hazırlamak oldukça önem arz etmektedir.

 Bu planlamaları yaparken, yerel yönetimler, üniversiteler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içerisinde çalışmalı ve her il kendi risk durumuna göre gerekli planlamaları yapmalıdır.

 Bugün bu kapsamda Amasya Üniversitemiz ile İl Afet Acil Durum Müdürlüğümüz “Amasya’dan Bakışla 6 Şubat Depremleri; Kurtarma ve Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi Çalıştayı’nı” başlatmışlardır.

 Çalıştayımız devam ederken ayrıca Valiliğimizin öncülüğünde, İl Özel İdaremizin temin ettiği ve toplam bedeli 600 bin TL olan teknik ekipmanları da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze teslim ediyoruz.

  Buradan şunu ifade etmek isterim ki, İlimizin depreme hazırlık seviyesini üst seviyede tutmak için ilgili kurumlarımıza desteğimizi ihtiyaç oldukça devam ettireceğiz.

 Bu düşüncelerle 6 Şubat 2023 de yaşadığımız afetlerin bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyor, Çalıştaya katkı sağlayan tüm konuşmacılara teşekkür ederek, teslimatını yapacağımız ekipmanların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüze ve Amasya'mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

 

        Konuşmaların ardından Vali ve protokol üyeleri tarafından toplam tutarı 600 bin TL olan teknik ekipmanlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne teslim edildi. Vali Doruk ayrıca ekipmanların yer aldığı stantları da gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.