Huzur ve Seçim Güvenliği Toplantısına başkanlık etmek ve çeşitli programlara katılmak üzere, Amasya’ya gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Amasya Valisi Yılmaz Doruk’u ziyaret etti.

 Vali Yılmaz Doruk ve protokol üyeleri tarafından karşılanan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, daha sonra, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

 Ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Başkanlığında Huzur ve Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Amasya genelindeki asayiş ve güvenlik verilerine ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri bakanı Ali Yerlikaya: “31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ülkemizde huzur ve güven içinde geçmesi için yapılan çalışmalar aralıksız sürecek ve bu çabalar aralıksız devam edecektir.

 Amasya ili genelinde 1 Haziran 2023 ile 15 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda; organize suç örgütlerine yönelik 2 operasyon gerçekleştirilmiş ve bu operasyonlar sonucunda 2 organize suç örgütü çökertilmiştir. Ayrıca operasyonlar kapsamında 12 şüpheli tutuklanmıştır.

Uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda ise 95 operasyon düzenlenmiş ve bu operasyonlar sonucunda 825 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanların 70'i tutuklanmış, 20'sine ise adli kontrol kararı verilmiştir.

 Amasya'da gerçekleştirilen diğer operasyonlarda da önemli başarılar elde edilmiştir. Bu kapsamda, 240 ruhsatsız silah ele geçirilerek, 315 şahıs yakalanmıştır. Ayrıca, suç işleyen toplam 753 kişi yakalanmıştır. Bu kişiler arasında hırsızlık, gasp, dolandırıcılık, kasten öldürme, cinsel suçlar ve diğer suçlar kapsamında 590 farklı suçtan şüpheli bulunmaktadır.

 Hangi büyüklükte olursa olsun, halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine, çetelere nefes aldırmayacağız. Kim olursa olsun, kendini hukukun üstünde gören, kamu düzenimizi bozmaya çalışan tüm yapılanmaların kökünü kazıyacağız. Amasya'da huzur ve güvenin sağlanması için kararlılıkla çalışmalar sürdürülecektir.” dedi.

 Toplantının ardından Vali Yılmaz Doruk, İçişleri Bakanını İlimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kendilerine teşrifleri ile Amasya’mızda yapılan proje ve çalışmalara verdiği desteklerden ötürü şükranlarını sundu.