ABD piyasalarında altının son dönemdeki yükselişini destekleyecek temel göstergeler yok, kısacası düşen reel faizler veya zayıflayan dolar hikayesine henüz tanık olmuyoruz. Getirilerin yüksek olduğu dönemde cazibesini yitiren altın, düşen faiz ortamında en makul yatırım aracı olarak karşımıza çıkar.
    
Altın fiyatlarının yükselişi durdu. 2223 dolar seviyesi ile rekor kıran ons altın, 2166 dolara kadar geriledi. Piyasalardaki bu hareketli süreci değerlendiren İslam Memiş, alım fırsatı için 2 farklı rakam telafuz etti. Gram altın düşüşe geçmişken, ne zaman altın alınır? İşte uzman ismin yorumu...
"2160-2154 dolar destek seviyeleri var. Bu seviyeler aşağı yönlü kırılırsa 2125 dolar beklentimiz gerçekleşir. Gram altın resmi kur tarafında 2350 TL. Serbest piyasa dün 2548 lira seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. Sonrasında 50 liradan fazla satış dalgası görüldü."

"2500 lira üzerinde gram altın almayın" diyen para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Ons altın 2125 dolara kadar gerilirse karşısındaki gram altını o gün alabilirsiniz. 2160 dolar karşısındaki gram altını yüzde elli alabilirsin. Cuma gününki haftalık kapanışlar önemli. Ay sonunda kadar daha sakin bir altın piyasası göreceğiz" ifadelerini kullandı.

 

'GRAM ALTIN YATIRIMCISI 'ONS'U TAKİP ETMELİ'

Son olarak ons altına değinen İslam Memiş, altın yatırımcısının ons altını takip etmesi gerektiğini vurguladı: