Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ‘’Amasya’yı Yaşıyorum’’ Projesi kapsamında Taşova 15 Temmuz Şehitler Anaokulu öğrencilerimiz, velilerimiz ve Öğretmenleri etkinlik düzenledi. Etkinlikte yöremize ait, yiyeceklerimiz ve kültürel eserler sergilendi.

 18 Nisan Perşembe günü ilçemiz 15 Temmuz Şehitler Anaokulunda düzenlenen etkinliğe Taşova Belediye Başkanı Ömer Özalp,  ilçe Milli Eğitim müdürü Mustafa Tümer, Taşova Müftüsü Ferhat Koçak, Öğretmenler, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

 Şehrimizin tarihi ve kültürel değerlerini yaşatmak amaçlı düzenlenen "Amasya’yı Yaşıyorum Projesi saat 11.00’da saygı durusu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı.

 Okul müdürü Neslihan Temel Yücel açılış konuşmasında; Amasya'yı yaşıyorum proje kapsamında Taşova'nın kültürel değerlerini ve lezzetlerini tanımak ve tanıtmak amacıyla okulumuzun düzenlediği programımıza hepiniz hoş geldiniz. Proje ilimizin ve ilçemizin tarihi ve kültürel değerlerini yaşatma misyonunu taşımaktadır sahip olduğumuz kültürel ve değerleri yeni nesillere tanıtmak ve yaşatmak önem arz etmektedir. Amacımız geleceğe yürürken geçmişten asla kopmamak sahip olduklarımızı yeni nesillere aktarmaktır.

  Bugün burada Taşova'nın yemek kültürüne ait 14 çeşit yemek yapıldı ayrıca okulumuzun 5 yaş grubu öğrencileri tarafından Amasya'nın meşhur Ferhat ile şirin halk oyununu gösterisi hazırlandı hepinize iyi seyirler diliyorum.

 Okul Müdürü Neslihan Temel Yücel’in açılış konuşmasının ardından minik öğrencilerin Ferhat ile Şirin’in halk oyunu gösterisi ve akabinde yöresel yemeklerin ikramı ile program son buldu.