Vali Yılmaz DORUK, İlimiz Genelindeki Kamu Yatırımlarının Değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık Etti.

 İlimizde yapılan kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yılmaz Doruk’un başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri yer aldı.

 Vali Yılmaz Doruk toplantıda yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bugün kamu kurum ve kuruluşlarımızın İlimiz genelinde yapmış olduğu çalışmaları detaylı olarak değerlendirmek ve istişarelerde bulunmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

 İlimizde 2024 yılı 1. dönem sonu itibarıyla yatırımcı bölge ve il müdürlükleri ile belediyelere ait kamu yatırımları; Tarım sektöründe 10,8 Milyar TL tutarında 96 adet, Ulaştırma-Haberleşme sektöründe 10,5 Milyar TL tutarında 66 adet, Eğitim sektöründe 980 Milyon TL tutarında 45 adet, Enerji sektöründe 510 Milyon TL tutarında 4 adet, Sağlık sektöründe 5,7 Milyar TL tutarında 6 adet, Diğer Kamu Hizmetleri sektörlerinde ise 1,6 Milyar TL tutarında 50 adet olmak üzere toplam 267 adettir.

 Projelerin toplam tutarı 30,1 Milyar TL, toplam harcama tutarı ise 11,2 Milyar TL’dir.  2024 yılı ödeneği 2,6 Milyar TL olup, bu ödenekten 265 Milyon TL harcanmıştır. Projelerde %37 nakdi, %34 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.

 Bu projelerden; 28 adedi tamamlanmış, 173 adedi devam etmekte, 25 adedi ihale aşamasında, 41 adedine ise başlanamamıştır. Söz konusu 267 adet projenin; 894 Milyon TL tutarındaki 28 adedi, Amasya Belediyesi ile ilçe ve belde belediyelerine aittir. Yapılan tüm bu yatırımların Amasya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 Toplantıda daha sonra yatırımcı kurum ve kuruluşların yetkilileri tarafından, sürdürdükleri projelere ilişkin sunumlar yapılarak, kurul üyelerinin soruları cevaplandırıldı.