Kaza, Samsun'un İlkadım ilçesinde bulunan Samsun-Ankara karayolu Çivril mevkisinde sabah saat 05.00 sıralarında meydana geldi. Mehmet Can Şen (23) isimli genç, daha önce 16 kez ehliyetsiz araç kullanmaktan hakkında işlem yapılan bir geçmişe sahipti. Ancak bu sefer de ehliyetsiz olarak araç kullanmaya devam etti ve sonuç trajik oldu.

 

Şen'in yönetimindeki 54 ZU 468 plakalı Tofaş marka otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak, yolun dışında park halinde bulunan 41 AT 222 plakalı kamyonun arka sağ kısmına çarptı ve savruldu.

Kazada otomobil tamamen parçalandı ve kamyonun yanında kalarak fark edilmedi. Kazadan yaklaşık 2 saat sonra, yaya olarak geçen vatandaşlar hurda yığınına dönmüş olan aracı fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, araç sürücüsünün hayatını kaybettiğini belirledi. Şen'in cansız bedeni, polis incelemesinin ardından Adli Tıp Samsun Grup Başkanlığı morguna kaldırıldı. Araçtaki hız göstergesinin 130 kilometrede takılı kaldığı dikkat çekti.

Yaşanan bu trajik olayda, Şen'in daha önce de 16 kez ehliyetsiz araç kullanmak suçundan ve 2 kez alkollü araç kullanmaktan hakkında işlem yapıldığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.