Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, esnafın ekonomik sıkıntılar sebebiyle zor bir dönemden geçtiğini belirterek, "Esnaf kredilerinin faiz oranlarında artış yapılması esnafın yüküne yük eklemiştir" dedi.

FAİZ ARTTIRI MI ÜZÜCÜ OLDU

Esnafın BAĞ-KUR, SGK, KDV, gelir vergisi ve stopaj ödemeleri ile birlikte kira giderleri ile boğuştuğunu kaydeden Eyüp Aydın,Esnaf kefaletten çekilecek kredilerin faiz oranlarında artış yapılmasını eleştirdi. Sosyal medya sayfasından bir açıklama yapan Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, Esnaf kefaletten çekilen kredilerin faizleri güncellenmiştir. Esnafın ekonomik olarak zaten zor bir süreçten geçtiği bu günlerde, böylesine bir faiz arttırımı esnafın yüküne yük eklemiş oldu. Elbetteki ülkemizin üzerinde de bir ekonomik tedbirler ile ilgili bir önlemler alması gereklidir buda önemlidir ancak esnaftan başlanması doğru değildir. Esnaf derdine çare olsun, can suyu olsun diye çektiği krediyi ödemekte zorlanırken bir de faiz yükü yüklenmesi üzücü olmuştur. Yetkililerin bu konuda yeniden değerlendirme yapmaları elzemdir" diye konuştu.

KİME SÖYLESEN BOŞ

Samsun Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Eyüp Aydın, ülkede her fedakarlığın esnaftan beklendiğini de kaydederek şunları dile getirdi: "Ülkede darbe oldu esnaf sokağa çık denildi, sokağa önce esnaf çıktı. Pandemi oldu esnaf dükkanı kapa, sokağa çıkma denildi, esnaf günlerce dükkanını açmadı, evde oturdu. Deprem oldu esnaf sen merhametlisin elinde ne varsa ver denildi, helalı hoş olsun, canımız feda deyip elindeki, evindekini verdi. Ekonomik kriz var KDV, enerji, kira, hammadde, sarf malzeme fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Küresel kriz denildi, esnaf vatandaşa yastık oldu, yumuşattı ortamı. Şimdi de tasarruf tedbirleri almamız lazım, önce senden başlayalım denildi esnafa. Çünkü esnafın sesi çıkmaz, çünkü esnaf gariban. Vur kafasına al ağzından ekmeği. Söylenecek çok söz var ama kime ne söylesen boş. Esnaf temsilcileri olarak ülkemizde 1 Konfederasyon, 13 Federasyon, 82 Birlik, 2500 Esnaf odası var. Adı sadece temsilciden öteye geçmeyenlere yazık olsun."