Amasya’nın en büyük mahallesi konumunda olan Hacılar Meydanı mahallesi sakinleri bizlere ulaşarak mahalledeki okul sayısının az olması ve öğrencilerin kalabalık nüfustan dolayı düzenli ders alamadıklarından şikâyetçi.

Mustafa Ahıskalı isimli takipçimiz sitemize mesaj göndererek Amasya’daki yetkililere seslerini duyurmamızı istiyorlar,

‘’  Merhabalar, Amasya Merkez Hacılar Meydanı Mah. mağlum  Amasyanın en büyük mahallesi konumunda olup alanı çok genişlemiş ve her geçen gün yeni yerleşim alanları ile neredeyse Ferhat şirin arası dumlu petrole kadar ilerlemiş doğal olarak da nüfusu artmıştır.

   Fakat artan nüfusa rağmen cami sayısı son 20 yılda 1 den 2 ye 2 den 3 e 3 den 4 e 4 den 5 e 5 den 6 ya tapudaki yeşil alanlar hatta okul alanları dahi ibadethaneye belediye encümen kararları ile çevrilerek artmış,  fakat okul sayısı 25 yıldır 2 ile sınırlı kalmış, sadece yavuz selim ve serdar zeren ortaokulları ile hizmet vermeye çalışmıştır.

   Bu okullarda ise neredeyse sınıftaki öğrenci sayısı 40 dan 50 lere 60 lara doğru gitmekte okul bahçesi okul temizlik alanları sosyal alanları hiç hoş olmayan görüntülere sahne olmaktadır. Allah için bunun planlamasını şehirdeki ilk önce milli eğitim müdürlüğünün idarecileri daha sonra mülki idare planlayıp önlem alamaz mı? Çok mu zor bunlar ile ilgili çalışma yapmak, rapor hazırlamak, istatistik vb. yaparak bir yol haritası belirlemek? Mahalle sakinleri olarak lütfen konu hakkında ivedi sorumluların çözüm bulması konusunda gerekli işlemlerin mülki idare amiri tarafında talimatlandırılması hususunu sizlerin sosyal medya sorumluluğunuz aracıyla talep ediyoruz.

  Umarım bu haklı ve acil konuyu yerel ulusal basında haber yaptırarak çözme aşamasına sizlerde destek olursunuz. Hacılar Meydanı Mahallesi muhtarı konudan haberdar ama onu da aşıyor kimse dinlemiyor. İyi çalışmalar.’’