Amasya’da yaşayan yabancı uyruklu bir aile “istihbarattan arıyoruz, isminiz çeteye karıştı” diyerek 2 milyon 278 bin lira dolandırıldı.

  Amasya’da oturan Irak uyruklu Rana Waad Elias Sheekhoo (29) isimli kadın ve ailesini telefonla arayan dolandırıcılar, isminiz çeteye karıştı, biz istihbarattan arıyoruz, size yardımcı olacağız diyerek evdeki para ziynet eşyalarını istedi. Dolandırıcı İbrahim Aygin ailenin ikametine giderek 50 bin dolar, 20 bin dolar değerinde ziynet eşyası, 620 Euro ve 17 bin TL nakdi (yaklaşık 2 milyon 278 bin TL) alarak evden ayrıldı.

  Dolandırıldıklarını anlayan aile durumu polise bildirdi. Hemen vakit kaybetmeden çalışma başlatan Amasya Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kısa sürede dolandırıcıyı yakaladı.

  Amasya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; 25.05.2024 günü Yüzevler Mahallesi Sadık Esen Sokak da meydana gelen Nitelikli Dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak kendisini Polis olarak tanıtan şüpheli şahsın, mağdur W. E. S. ve J. E. A. isimli şahısları baskı ve korku yoluyla paniğe sürükleyerek yönlendirmesi neticesinde 2.278.000,00 TL değerinde ziynet eşyası ve parayı mağdur şahıslardan kendilerine yardımcı olunacağı vaadiyle alarak kaçtığı anlaşılmış, konuyla ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda olayı gerçekleştiren şüpheli şahsın İbrahim A. Olduğu tespit edilerek yapılan operasyon neticesinde mağdur şahıslardan almış olduğu suça konu ziynet eşyalar ve paralarla birlikte Sivas ilinde yakalanmıştır.

  Ele geçirilen para ve ziynet eşyaları mağdur şahıslara teslim edilerek zararları giderilmiştir, gözaltına alınan şüpheli İbrahim A. isimli şahıs 26.05.2024 günü çıkarılmış olduğu Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.