Amasya Valisi Yılmaz Doruk Taşova’da kurulması planlanan Organize Sanayi Bölgesi hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısın başkanlık etti.

Bilgilendirme toplantısında açıklama yapan Amasya Valisi Yılmaz Doruk; Organize sanayi ile ilgili hukuksal işlemler devam ediyor. Yargının vermiş olduğu kararlar var bu kararlar sonuçta bağlayıcı bizlerde hukuki zeminde bu işleri götürmeye çalışıyoruz. Sonuçta bir karar alınmış, bir bölge kurulmuş aksaklıklar giderilerek yolumuza devam edeceğiz.

Bütün Bir Taşova’nın Beklentisi Var

63 köyümüz var tüm köylerimizin gözü burada insanlar buradan ekmek yemek için beliyorlar. Diğer yandan yatırımcı kuruluşlar bekliyor. Bu işimiz biraz yavaş yürüyor. Sebebi bu işten vaz geçildiği için değil, zaman zaman yargısal boyutlara taşındığı için haliyle aksaklık yaşanıyor.

Tabi ki biz hem o köydeki yaşayan vatandaşların mağdur olmamasını istiyoruz. Tabi ki 30 bin nüfuslu bir Taşova var, onlarında mağduriyetine sebep oluyor bu iş geciktikçe. Yıllarca aileler ekmek parası için il dışına gidiyor, şimdi fırsat ayağımıza gelmişken bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz. Dedi.