Amasya’da dolandırıcılar, Amasya Müftüsü Durmuş Ayvaz’ın adını kullanarak bağış adı altında para toplamaya başladı. Amasya Müftülüğü, Müftü Ayvaz’ın adını kullanarak bağış adı altında para toplayan kişilere karşı vatandaşları uyardı.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, son zamanlarda İl Müftüsü Durmuş Ayvaz'ın adını kullanarak yardım ve bağış talep eden kişilerin olduğu belirtildi. Müftülük, bu tür taleplerin kesinlikle dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İl Müftüsü Durmuş Ayvaz hocamızın ismini kullanarak yardım ve bağış adı altında para talebinde bulunanlara itibar etmeyiniz. Bu kişilerin dolandırıcı olduğu tahmin edilmektedir. Böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın derhal güvenlik güçlerine şikâyette bulunmalarını önemle rica ederiz."

Müftülük, vatandaşların bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, resmi makamlar dışında gelen para taleplerine karşı her zaman temkinli olunması gerektiğini hatırlattı.,

 

Kaynak: objektifamasya