CHP İl Genel Meclis üyeleri, Amasya Çeltek Kömür Madeninde yaptıkları incelemede mevcut depolamanın Erzincan İliç'te meydana gelen kazanın görüntüsünü ve endişesini hatırlattığını belirttiler.

 13 Şubat’ta Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden faciasında madenden çıkarılan toprak yığınlarının yol açtığı heyelan, 9 işçiyi yuttu. İşçilerden 3’ünün cansız bedenine ancak dün ulaşılabildi. Facianın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen 1 işçinin cansız bedenine hala ulaşılamadı. Cumhuriyet Halk Partisi Amasya İl Genel Meclis Grup Başkanı Recep Zorlukuş, Amasya’nın Suluova İlçesinde bulunan Çeltek Kömür madeninden çıkarılan toprak kütlesinin tıpkı Erzincan İliç’teki madende faciaya neden olan toprak yığınları gibi çok yüksek yığınlar şeklinde olduğuna dikkat çekti.

 CHP İl Genel Meclis üyeleri, Amasya Çeltek Kömür Madeninde yaptıkları incelemede mevcut depolamanın Erzincan İliç'te meydana gelen kazanın görüntüsünü ve endişesini hatırlattığını belirttiler.

Başkan Zorlukuş konuyla ilgili olarak; “Suluova İlçesi Eski Çeltek Açık Kömür işletmesinde,  Amasya İl Özel İdaresi tarafından Türkiye Kömür İşletmelerine kiraya vermek suretiyle (Yeni Anadolu Madenciliğine) kömür üretimi yaptırılmaktadır.

Üretim yapılmakta olan işletme sahasından çıkartılan kömür haricindeki tali malzemenin, oldukça yüksek yığın yapılmak suretiyle depolandığı;  İl Genel Meclis üyelerimiz tarafından yerinde görülmüştür.

 Meclisimizde gündeme gelen mevcut depolamanın; Erzincan İliç de meydana gelen kazanın görüntüsünü ve endişesini bizlere hatırlatmıştır.

 Yaşanmasını hiçbir şekilde arzu etmediğimiz olası bir doğal afette, depolanan tali malzemelerin ( Deprem, Sel ve yağışa bağlı feyezan vs.) akışa geçmesi muhtemel bir tehdit olarak görülmektedir.

İşletme sahasının hemen mansabında bulunan Suluova ilçemize bağlı Cevizli mahallemiz meskûn sahası,  belirtilen bu endişe ve korkuyu derinden yaşamaktadır.

Bu endişe ve korkuları ortadan kaldırmak adına;  İl Genel Meclis Grup üyelerimizden ve İl Özel İdaremiz bünyesindeki teknik elemanlardan oluşan komisyon nezaretinde konunun incelenmesi ve rapor hazırlanması kararına varılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Haber: objektifamasya