Programın açılış konuşmasını KYK Amasya İl Müdürü Kadir Kılıç gerçekleştirdi. Vi Var, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve öğrencilere katılımları için teşekkür etti.
 Vi Var programda yaptığı konuşmasında öğrencileri e zamanlarını hem sosy hem de akademik anlamda çok iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde undu. Zor kavramının yapılması gerekenlerin yerine getirilmesi gereken bir bedel anlamı taşıdığına işaret etti. Buradaki bedel kavramının yerine getirilmesi gereken sorumluluklar ve fedakarlıklar duğunun tını çizdi.
 
 Toplumdaki başarı gısının insanların adlarının önüne getirmeye çıştıkları unvanlar arak ölçüt ındığına işaret eden vi , asıl an başarının bireylerin toplums işleyiş sistemine ndukları katkı duğunun belirtti. Bireyin başarısının üzerine düşen sorumluluk ve vazife ne ise, onu en iyi şekilde yapma durumu ile ölçülebileceğine değindi.
   Başarı kavramı ve bütün pozitif kavramların temelinde insani değerlere ne kadar sahip unduğunun yattığına değinen vi ; saygı, dürüstlük, adet, merhamet, onur vb. kavramların bu değerlere örnek arak verilebileceğini söyledi.
   Ayrıca vi Var kendi akademik ve iş hayatından öğrencilere birçok tecrübe ve deneyimini aktardı.
   Programın ardından Rektör Orbay vi e çiçek takdim ederken KYK İl Müdürü Kılıç vi Var'a tablo hediye etti.