İçişleri Bakanlığımızın 81 il viliğinde ve tüm kaymakamlıklarda kamu hizmetlerine kay erişiminin sağlanması, vatandaş başvurularının hiçbir boşluğa mah vermeden hızlı bir şekilde sonuçlandırılması, kamu hizmetlerinin numunda memnutin artırılması maksadıyla hazırlanan “Açık Kapı” Projesi kapsamında,ilçe kaymakamlıkları ve ilçe belediye başkanlıklarında görevlendirilen 26 personele yönelik "Açık Kapı Projesi Kurum Yetkilileri 2. Eğitim Programı" 19 Arık 2018 Çarşamba günü saat 10.00'da, Amasya Viliği Toplantı Sonu’nda düzenlendi.
 Programa Vi Yardımcısı Turgay İlhan, Amasya Viliği Özel Kem Müdürü Recep Doğan, Açık Kapı biriminde görevli personel ile ilçe kaymakamlıklarından ve ilçe belediye başkanlıklarından yetkililer katıldı.
 Vi Yardımcısı Turgay İlhan yaptığı açılış konuşmasında, projenin vatandaş odaklı bir yaklaşım seyerek teplere hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, hizmetlerde vatandaş memnutini artırmayı, kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmayı, vatandaşla birebir ve sıcak bir iletişim kurmayı amaçladığını dile getirdi.
 
 Ardından söz an Özel Kem Müdürü Recep Doğan, İçişleri Bakanlığınca 81 il viliği ve 48 ilçe kaymakamlıklarında faiyete geçirilen ve vatandaşlarımızın sorunlarına en hızlı çözüm merkezi arak yapılandırılan Açık Kapı uygulamasının il özel kem müdürlükleri bünyesinde yapılandırılması sonrasında hkımıza açık anlarda, hk günü toplantıları vb. yerlerde vatandaşlarımıza yönelik tanıtım ve bilgilendirme etkinliklerinin devam ettiğini dile getirdi.
 
 Açık Kapı Koordinatörü Yasemin Özdemir ve Açık Kapı sorumlularından Nilüfer Ayrancı tarafından Açık Kapı Projesi ve yetkili işlemleri hakkında gerçekleştirilen eğitim numun ardından soru-cevap bölümünde ‘Açık Kapı’da görevlendirilen personelin merak ettiği sorular cevaplandırıldı.