Amasya’dan Harşena Dağı ile Kr Kaya Mezarları’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine ınması  şehirde sevinçle karşılandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Harşena Dağı ile Kr Kaya Mezarları’nın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine ındığını açıklamasının Amasyıları son derece mutlu ettiğini belirten Amasya Visi İbrahim Hil Çomakin, “Hepi in bildiği gibi Amasya köklü tarihi ile birçok medete ev sahipliği yapmış, içerisinde birçok tarihi ve kültürel eseri barındıran bir açık hava müzesidir. Alınan bu son karar ile Amasya’nın Anadu’nun en kadim şehirlerinden birisi duğu bir kez daha tescillenmiştir” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Amasya’yı ‘Marka Kent’ ilan ederek şehrin taşıdığı değeri gözler önüne serdiğini anımsatan Vi Çomakin, Bu noktada Harşena Dağı ve Kr Kaya Mezarlarının kıcı listeye girebilmesi için daha gayretli ve özverili şekilde çışmarımıza devam edeceğiz. Her iki eseri in de geçici listede yer ması çışma azmi i güçlendirecek ve yeni çışmar için Amasya’ya gönül vermiş herkesi motive edecektir” diye konuştu.
Kararın şehre gelen ziyaretçi sayısına da umlu katkılarının acağını düşündüğünü anlatan Çomakin, “Buna parel arak ili ekonomisi de canlılık yaşayacaktır. Harşena Dağı ve Kr Kaya Mezarlarının UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girmesi  Amasya’nın dünya turizminde hak ettiği noktaya gelebilmesi için de bir basamak acaktır. Alınan  bu kararın Amasya’mıza hayırlı masını temenni ediyor, yaklaşan yaz döneminde tüm turizmcileri e b kazançlı bir sezon diliyorum” şeklinde konuştu.