Amasya, Çorum, Samn ve Tokat illerinden uşan bölge de başta kamu kurum ve kuruluşları mak üzere yerel yönetimleri , üniversiteleri , sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölge in gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çışmar yürüten Orta Kara Kkınma Ajansı’nın 2018 yılının son yönetim kurulu toplantısı Tokat’ta gerçekleştirildi.
 
 Toplantıya Vi Dr. Osman Var, Tokat Visi Dr. Ozan Bcı, Samn Visi Osman Kaymak, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Samn Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Sih Yıldırım, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Hil İbrahim Kaya, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Samn TSO Başkanı Sih Zeki Mürzioğlu, Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç ile diğer yetkililer katıldı.
 
 26 Ekim 2018 tarihli Viler Kararnamesi ile Tokat Viliği’ne atanan Vi Dr. Ozan Bcı yaptığı konuşmada; “Bu katılabildiğim ilk Yönetim Kurulu toplantısı duğu için müsaale bir hu ifade etmek istiyorum. Bilindiği üzere son Viler Kararnamesi ile Tokat Viliği görevine atandım. Bizden önceki Tokat Visi Sayın Ömer Toraman Kütahya Visi arak atandılar. Aynı şekilde, önceki Çorum Vi Sayın Necmettin Kılıç Mülkiye Başmüfettişi arak ve Sayın Vi Mustafa Çiftçi’de yeni Çorum Visi arak atandılar. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Ayrıca, bu vesile ile bu güne kadar Orta Kara Kkınma Ajansı’nın bölgesel gelişme amacıyla yürüttüğü projelere ve çışmara katkı sağlamış an önceki ve mevcut görev yapan tüm yönetim kurulu üyeleri e ve kkınma ajansı çışanlarına verdikleri katkılar için teşekkürleri i ifade ediyor ve bundan sonra da hep birlikte ajansımızın bölge in gelişmesine yönelik yapacağımız çışmarda başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
 Toplantıda OKA tarafından 2018 yılında uygulamaya konulan mi des ve nik des programları ile 2019 yılında ajansın eliyle veya onun desleriyle diğer kurum ve kuruluşlar ile birlikte bölge in gelişmesine katkı sağlamak üzere yapılması planlanan diğer çışmar hakkında istişarelerde unuldu. Ayrıca, hen uygulanmakta an mi des programları ile fizibilite desteği, nik des programı ve devam eden güdümlü projelerin uygulama süreçleri ile dört ilde unan yatırım des ofislerinin çışmarı da ele ındı. Bu konulardaki ası aksaklıklara ilişkin ınması gereken tedbirler de görüşüldü.