Hastane gibi insan yoğunluğunun duğu kurum ve kuruluşlarda insanların bekleme ve boş anlarında rahatlıkla kitap okuyabileceklerini ve zamanlarını boşa harcamayacaklarını belirten Üniversiteli öğrenciler, Suluova 65 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulu Öğretmenlerinden Formatör Öğretmenleri Ferman Sarı ile birlikte yürüttükleri proje kapsamında Suluova Devlet Hastanesine, Yılmaz ve Buhara Mobilya sponsorluğunda 3 adet kitaplık uşturdular ve ayrıca uşturulan kitaplığı da 300 kadar kitap desteğinde undular.

Suluova 65 Bin Dev Öğrenci Sevgi Anaokulunda staj gören Eskişehir Üniversitesi 4. Sınıf öğrencileri Handan Biricik ile Seda Karaman, topluma hizmet uygulamarı kapsamında başlattıkları “Biz Okuyoruz” kampanyası ile insanların yaşama mücadelelerinin her anında evde, okulda, işte, hastanede vs. gibi yerlerde kitap okuyabileceklerini ve kendilerini rahatlatabilecekleri belirterek bu ortamların sağlanması ve insanların hayata daha pozitif dönüşümlerini sağlamayı hedeflediklerini belirtiler.

Projeye “Çocuklarımıza Örnek Olmak İçin Biz Okuyoruz” sloganıyla başladıklarını ifade eden öğrenciler Handan Biricik ile Seda Karaman, “bu kapsamda Kitap Toplama Kampanyası başlattık. Okuyan bir bireyin gılama ve anlama oranı hiç kitap okumayan bir insana göre % 60 daha fazladır. Okuyan beyin üreten beyin up insanı hantlıktan kurtaran ilaçtır. Ortak yaşamın huzurunu sükun ve karşılıklı güven içinde sağlamak amacıyla okumuş eğitim mış bireylerin toplumun çoğunluğunu uşturması amaçlanmaktadır. Son yıllarda çevre de ve dünyada meydana gelen kötü ve umz aylar toplumların etik kurları ile ilgili eksikliklerinin büyük derecede duğunu göstermektedir” dediler.

Çocuklarımızın çevreden abilecekleri kötü davranış kıplarını engellemek için kitap okumak gerektiğini sadece bilmek değil uygulamakta gerektiğine dikkat çeken öğrenciler Handan Biricik ile Seda Karaman, “Alınan bilgilerin davranışlarımıza yansıması küçük-büyük toplumun tüm bireylerine ışık up toplumda bireyselleştirme, toplumslaştırma, akıllı üretici, tüketici ve iyi yurttaş yetiştirme yunda büyük önemi vardır.

Ailelerin çocuklarının ynızca okullardaki kitap okuma saatlerinde değil her zaman her ortamda kitap okumarını teşvik edici, çocuklarımıza okuma sevgisini aşılama yunda örnek davranışlarda unmarı gerekmektedir. Geleceği i uşturacak okuyan bireylerin kendini ifade etme gücü daha fazla acağından toplumun umlu tepkisini acaktır ve özgüveni yüksek ideist bireylerin yetişmesi toplumun daha hızlı kkınmasını sağlayacaktır” diye konuştular.

Çok anlamlı ve değerli dukları projeleri için tebrik ettikleri Üniversiteli öğrencilerin desleri için teşekkür eden Hastane yönetimi ve çışanları projeye kitap bağışında unarak katkıda undular.