Merzifon’da 23 Nisan Ulus Egemenlik Çocuk Bayramı dayısı ile Namık Kem ortaokulu öğrencilerinin atık mzemeleri değerlendirerek açtıkları” çevre ve çocuklar” isimli sergi yoğun ilgi gördü.
    Merzifon Gençlik merkezinde Kaymakam Fatih Geyim tarafından 90 adet atık mzemelerle uşturulan resim sergisinin açılışında konuşan Görsel sanatlar öğretmeni Aycan Erkmen: “Sergi in ismi Namık Kem ortaokulunca uşturulan” çevre ve çocuklar” isimli sergiyi açtık.
    Çocuklarımız seramik hamurları ile tanıştı, atık mzemelerle tanıştı. Atılan mzemelerin nasıl değer kazandığını gördüler çok zevk dılar. En önemlisi çevre bilinci verebilmek doğada tabiatın yok edemediği cisimleri toplatmak bu toplanan cisimlerinde sonrasında bu şeylere dönüştüklerini gördüğü an boş geçirmediler. Çocuklar her hangi bir topluluğu veya kimyas özelliği an bir şeyle muhatap madılar” dedi.
    Sergide emeği geçen diğer görsel sanatlar öğretmeni Münevver Bülbül ise: “Öğrencileri le birlikte çevre temı çışmar yaptık. Atık materylerden sanat eseri yayama bilincini yaymaya çıştık öğrencileri le, Evlerindeki, sokaklarındaki dikkatlerini çeken atıkları topladılar onları zemin üzerinde tasarımlar yaparak eserleri uşturmaya çıştılar ve İnşlah çevre bilinci ile yoğurulmuşlardır” ifadelerini kullandı.