Amasya’nın Suluova ilçesi Yedikır Barajı alanında yer alan atıl durumdaki 508 dekarlık arazide DSİ Suluova Yedikır Sulama Birliği tarafından ekimi yapılan ayçiçeği ürünün hasadı yapıldı.

  Konu hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Suluova Yedikır Sulama Birliği Başkanı Sefa Salim Örnek, Cumhurbaşkanımızın, “Ülkemizde ekilmeyen tek karış yer kalmasın” talimatı ve Tarım ve Orman Bakanlığının tebliği kapsamında, Suluova Yedikır Barajı göl alanında yer alan, DSİ Amasya 73. Şube Müdürlüğü ve DSİ Yedikır Barajı Sulama Birliği tarafından tespit edilen 508 dekarlık arazinin tarımsal faaliyet için değerlendirilmesi amacıyla 28 Nisan 2022 tarihinde ayçiçeği ekildiğini söyledi.

  Ekimi yapılan ayçiçeği ürününün olgunlaşması üzerine hasadının yapılarak tarımsal üretime katkı sağlandığını belirten Birlik Başkanı Sefa Salim Örnek, “DSİ Amasya 73. Şube Müdürlüğü ve DSİ Yedikır Barajı Sulama Birliği ortak çalışması ile Nisan ayında ekimi yapılan ayçiçeği ürünümüzün 26 Eylül 2022 tarihinde hasat işlemini tamamlamıştır. Ayçiçeği ürünlerimizin verimi ise mevsimsel yağışlarında etkisiyle çok güzel oldu.” Diye kaydetti.

  Atıl arazinin sürüm, gübreleme, ekim, ilaçlama, sulama ve hasat çalışmalarının DSİ Suluova Yedikır Sulama Birliği tarafından yapıldığını aktaran Sefa Salim Örnek, “Yapılan hasat ile birlikte atıl durumda olan arazi tarımsal faaliyete kazandırılmış olup ülkemiz ekonomisine bitkisel yağ üretiminde kullanılan yağlı tohum alanında önemli bir katkı sağlamıştır.” Dedi.