2022 Yılı Yatırım Programında DOKAP tarafından kabul edilerek uygulanmaya başlanan "Suluova Koşullarında Yetiştirilebilen Tıbbi ve Aromatik Bitkilerden Endüstriyel Yağ Üretimi Projesi" kapsamında birinci etap gerçekleştirilmesi planlanan lavanta yağı çıkartma ünitesi kurulumu ve ünitelerin ilk deneme çalıştırma işlemleri gerçekleştirildi.

  Suluova Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan Uçucu Yağ çıkartma ünitelerinin ihalesi tamamlanarak kurulumu gerçekleştirilmiş ve ilk denemeleri yapıldı. Projenin ilerleyen günlerinde Amasya Üniversitesine ait Yedikır mevkiinde bulunan 75 dekar büyüklüğündeki Uygulama Alanında ekili olan lavantalar ile Suluova'da âtıl durumdaki arazilere çiftçiler tarafından dikilen lavantalardan yağ çıkartılarak kalitesini belirtir sertifika eşliğinde üreticilere teslim edilecek.

  Bu doğrultuda bir araya gelen Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Duran Çuhadar, Suluova Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karavin ve Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Arslan Say tesiste incelemelerde bulundu.