Amasya’da Cumhuriyet Halk Partisinin Kalesi Olarak Bilinen Gümüşhacıköy İlçe Başkanı Hasan Topal, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri hakkında değerlendirmede bulundu.

 Topal yaptığı açıklamada; 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde halkımız sandığa giderek oyunu kullandı. Milletvekili seçimleri sonuçlandı ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldı.

 Herhangi bir olayın yaşanmaması ve seçimin huzur içinde yapılması ilçe halkımızın demokrasiyi ve barışı özümsediğinin göstergesidir. Seçimin huzur içinde yapılmasını sağlayan siyasi partilerimizin ilçe başkanlarına ve ilçe örgütlerine, sandık kurullarında görev yapan memur ve partili sandık kurulu üyelerine, güvenli bir ortamda oy kullanmamızı sağlayan polis ve jandarma teşkilatlarımıza ve görev yapan tüm görevlilere teşekkür ediyorum.

 Gümüşhacıköy’de yine bir Cumhuriyet Halk Partisi klasiği yaşandı.

 Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu geçerli oyların % 54,7’sini alarak 9.120 oy almış ve en yakın rakibine % 12.6 puan fark yapmıştır.

 Milletvekilliği seçimlerinde ise Cumhuriyet Halk Partisi geçerli oyların % 47.65’ini alarak 7.912 oy almış ve birinci parti olarak en yakın partiye % 21 oranında fark atmıştır.

 Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve partimize verdikleri desteklerden dolayı halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

 İkinci tur çalışmalarımız seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından hemen başlamıştır. Mücadelemiz ve çalışmalarımız 28 Mayıs’ta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapana kadar devam edecektir.