Amasya’nın Merzifon ilçesi Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada Kristal-iş Sendikasına bağlı işçilerin işten atılmasına tepki gösteren işçi ve sendika başkanı fabrika önünde eylem yaptı.

 Polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgede Kristal-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Faruk Aslan, burada yaptığı konuşmada, her zaman işçilerin yanlarında olduklarını söyledi.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı ile bazı siyasi parti temsilcileri ve belediye başkan adayları da işçilere destek verdi.

"Emek en yüce değerdir"

Merzifon Belediye Başkanı Alp Karğı yaptığı açıklamada; Bugün Merzifon Organize Sanayi Bölgemizdeki bir fabrikamızın çalışanları ile yaşamış olduğu sıkıntılı sürece şahitlik ettik.

   Her zaman "Emek en yüce değerdir" diyoruz. Nihayetinde sanayimizdeki fabrikalarımız bizim, her birimizin göz bebeği. Amacımız burada üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Çalışanlarımızın haklarına kavuştuğu, fabrika sahiplerimizin keyifle afiyetle fabrikasını daim ettirdiği bir sürece hep birlikte katkı sağlayacağız. Sürecin herkes lehine sağlıklı sonuçlanması için her türlü göreve talip olduğumuzun da bilinmesini istiyorum.

Fabrika önünde işçilerin eylemi sürüyor.