İftarda yaptığı konuşmada, sosyal devlet olmanın gereği olarak Devletimizin daima kıymetli evlatlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğini ifade eden Vali Yılmaz Doruk şunları kaydetti: “Ramazan ayının manevî atmosferinin dolu dolu yaşandığı bugün, koruyucu ailelerimizle birlikte iftar açıyor olmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum.

 Bu iftar vesilesiyle mübarek Ramazan ayının Ülkemize, Milletimize, İslâm âlemine ve insanlığa hayırlar ve bereketler getirmesini temenni ediyorum.

 Ülkemizde son 21 yılda sosyal hizmetler alanında yapılan önemli çalışmalardan biri de Gönül Elçileri Projesidir.

 Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Beyefendinin değerli eşi, Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde başlatılan bu proje, çeşitli sebeplerle aile ortamından kopan ve Devletimizin şefkatine ihtiyaç duyan çocuklarımızın geleceğe hazırlanması açısından son derece önemlidir.

 Çocuklarımızın, siz kıymetli ailelerin yanında mutlu ve huzurlu bir ortamda bulunması, yavrularımızın sağlıklı gelişimi açısından son derece önemlidir. Koruyucu ailelerimizle yakın bir ilişki içerisinde olmanın önemini hepimiz biliyoruz.

 Çocuklarımız, bizim ve Ülkemizin geleceğidir. Sizler de yavrularımızı sıcak bir aile ortamında büyütüyor ve onları hiçbir eksiklik hissettirmeden geleceğe hazırlıyorsunuz.

  Bu vesileyle böylesine ulvi bir görevi ifa eden tüm koruyucu ailelerimize şükranlarımı sunarken, bir kez daha Ramazan-ı Şerif’inizin mübarek olmasını diliyor, bu ay boyunca tutacağımız oruçların, yapacağımız ibadetlerin kabul olmasını temenni ediyorum.”

  Programın devamında misafirleriyle yakından ilgilenen Vali Yılmaz Doruk ve eşi Meral Doruk, geleceğimizin teminatı evlatlarımıza sağlık ve başarılarla dolu birer gelecek dilediler.