İçişleri Bakanlığı tarafından, 2010 yılında hakkındaki iddiar iyle görevden ınan dönemin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak hakkında o günlerde çeşitli iddiar ortaya atılmıştı. Bu iddiardan biri de, Adana adliyesinde görevli basın savcısı Duran Yılmaz'ın oğu Murat Yılmaz'ın belediyeden maaş dığı iddiasıydı.

 

Söz konu iddia 2010 yılında tüm televizyon, gazete ve internet siteleri tarafından haberleştirilmişti. Rotahaber de tüm medya kuruyluşları gibi ajanslar tarafından da servis edilen bu habere sitesinden yer vermişti. Haberlerin ardından harekete geçen Basın savcısı Duran Yılmaz, haberin sitelerden rılması için karar çıkarttı. Bu kararın ardından Rotahaber de söz konu haberi yayından rdı.

 

Ancak Adana Basın Savcısı buna rağmen tam 3 yıl sonra, haberin de yayından rılmasına rağmen Adana Viliği'nin koordinatörlüğünde düzenlenen Portak Çiçeği Karnavı'na davetli arak Adana'ya giden Rotahaber Genel Yayın Yönetmeni Ün Tanık'ı göztına dırdı.

 

Geceyarısı pis tarafından ğı otelde saat 05:30'da göztına ınan Ün Tanık, şu sırarda doktor kontründen geçirildi ve saat 12'de nöbetçi savcı karşısına çıkacak.