Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri" projesi kapsamında, "Koruyucu Aile" programı, Vi Dr. Osman VAROL'un eşi Funda VAROL öncülüğünde, Aile ve Sosy Pitikar İl Müdürlüğünce geniş katılımlı bir etkinlikle tanıtıldı.
 
     Programa, Vi Dr. Osman VAROL ve eşi Funda VAROL, Tugay Komutanı Zafer UĞUR, Amasya Belediye Başkan Vekili Cengiz ERDEM, Cumhuriyet Başsavcısı Er ÇELİK, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY, İlçe Kaymakamları, kurum müdürleri ve personeller, koruyucu aileler ve vatandaşlar katıldı.
 
     Saygı duruşu ve İstikl Marşının okunmasının ardından düzenlenen programla ilgili konuşma yapan Funda VAROL şunları ifade etti: “ Sayın Vim, değerli hanımefendiler, beyefendiler, hepinizi en kbi duygularımla selamlıyor, lerle bir araya gelmekten büyük bir memnut duyduğumu belirtmek istiyorum.
 
     Bugün burada ‘Koruyucu Aile’ programı ile ilgili çok güzel bir etkinlikte bir araya geldik. Her şeyden önce bu etkinlik bir gönül uşmasıdır. Bu le burada e katılan tüm katılımcılara ayrıca teşekkür ediyorum.
 
     Koruyucu Aile Programı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında yurdun dört bir tarafında başlatılan bir projedir. Amasya arak de, gönülleri i ve emekleri i ortaya koyarak bu projeye des vermek için tüm samimiyeti le çışmaya devam ediyoruz.
 
     “Gönül Elçiliği”, insana ve insanlığa hizmet için karşılık beklemeden emek veren kişi ve gruplar için kullanılan derin anlamlı bir ifadedir. İfadenin derinliği, yapılan işin içinde; akıl, düşünce, deneyim, beceri ve profesyonel uzmanlıklar kadar, inanç, değerler ve insan sevgisinin unmasından gelmektedir.
 
     Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin de belirttiği gibi, bu görevlerin resmi muhatapları an eşleri idari sorumluklarını yerine getirirken, ler de bu anlamda onları deslemek için harekete geçmiş unmaktayız. Şunu unutmamıyız ki, hem toplums değerleri , hem de dini değerleri açısından, her ne kadar modern çağ insanları birbirine uzaklaştırsa da, kendisini komşuna karşı bile mel hisseden bir toplumun fertleriyiz. Gönül elçileri projesi de, tarihi i, kültürümüzü, yaşam standartlarımızı ve inançlarımızı şekillendiren bu kadim kültürün somut arak dışa vurulmasıdır. İhtiyaç sahibi insanlara ve insanlığa katkı sağlamak isteyen 7’den 77’ye herkes Gönül Elçisi abilir.
 
     Gönül Elçileri Projesinin önemli programlarından birisi an Koruyucu Aile Programı, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, desleyecek, güven sağlayacak, sosy ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına kavuşturulmarını amaçlamaktadır. Kuşkuz anne-babar da çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmek için çaba harcarlar. Ancak yaşamda karşımıza çıkan koşullar her zaman düşünüldüğü gibi mayabilir. Bazı aileler zihinsel, bedensel, ya da psikojik sorunları veya ekonomik yeter likler gibi lerle bütünlüklerini devam ettiremeyip çocuklarının gereksinimini karşılayamaz he gelebilmektedirler. Böyle durumlarda, çocuklara yardım edebilmenin en iyi yu, öz ailesinin koşulları iyileşinceye kadar başka bir ailenin yanında bakımlarının sağlanmasıdır.
 
     Bu le, tüm dünyada korunmaya muhtaç çocuklar için en çok tercih edilen bakım şekli, ülke de de duğu gibi koruyucu aile bakımıdır.
 
     Koruyucu Aile Hizmetinde amaç, çocuk için karmaşık ve sorunlu an bir dönemde özenli davranılarak çocuğun bu dönemi örselenmeden geçirmesini ve norm hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile çocuklara, öz ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı ur.
 
     Koruyucu aile yanına yerleştirilerek tehlikeli ortamlardan uzak tutulan ülke in geleceği için yetiştirilen her çocuk, onun sorumluluğunu an herkesin sevinci, mutluluğu ve başarısı acaktır.
 
     İli de şu an 36 koruyucu aile unmaktadır. Bu ileri de 25 erkek, 20 kız mak üzere toplam 45 korunan çocuğumuz unmaktadır.
 
     Koruyucu aileleri in her birine bu anlamlı davranış ve yüce gönülleri için teşekkür ediyorum.
 
 
 
     Çocuklarımızın özlemini duydukları ailelere kavuşmarı yunda “her çocuk için bir aile” hedefi doğrultunda lerin varlığını yanımızda hissetmek, gücümüze güç katacaktır.
 
     Hepinizi bu anlamlı projeye des vermeye, koruyucu aile kapsamında ‘Gönül Elçisi’ maya davet ediyor, katılımınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.
 
     Hanımefendinin konuşmarının ardından sırasıyla Yrd. Doç. Dr. Filiz DEMİRÖZ KMÇ ve Koruyucu Aile Hizmet Modeli hakkında, Amasya ASP İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Biriminde sosy çışma görevlisi Hakime ARSLAN Koruyucu Aile Mevzuatı ile ilgili, Amasya İl Müftülüğünde görevli Baş Vaiz İdris LAP Koruyucu Aile Hizmet Modelinin dini açıdan değerlendirmesi ile ilgili numlarını yaptılar.
 
     Yapılan numların ardından Koruyucu Aile Hizmet Modeli kapsamında yanına çocuk yerleştirilen Yçın ÖZCAN duygu ve düşüncelerini paylaştı.
 
     Programla ilgili değerlendirmelerde unan Vi Dr. Osman VAROL, “Öncelikle hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum.
 
     Arkadaşlarımız tarafından işin akademik yönünün arkasından mevzuat açısından bu işin nasıl yapıldığını ve arkasından da işin manevi tarafı bir de bu işi doğrudan yaşamakta an bir hocamızın eşiyle birlikte tecrübelerini aktarmasıyla işin her boyutuyla ele ındığını görüyoruz. Çok kıymetli Hanımefendi Emine ERDOĞAN’ın öncülüğünde yürütülen Gönül Elçileri Projesinin programlarından bir tanesi ve çok ciddi, düzgün bir mevzuatla da uygulamaya geçmiş gerçekten iyi program. Toplumumuzda korunmaya ihtiyacı an çocuklarımıza devleti in sağladığı imkânların yanında, toplumumuzun gönüllülük ve yardımseverliğiyle deslenerek işin için girmeleri gerçekten çok anlamlı. Çok kıymetli eşim Funda VAROL Hanımefendi, bunun rardan kamuoyunda gündeme getirilmesi anlamında böyle bir program yapmayı düşündü. İyi ki de yapmış ona da teşekkür ediyoruz. Bu programın rardan gündeme gelmesi, insanların aklına düşürülmesi yaygınlaşabilir diye düşünüyorum. Ben burada öncelikle Hanımefendi Emine ERDOĞAN’a, çünkü Türkiye çapında uygulamanın yayılmasında onun desleri çok önemli, bu programa gönüllü arak katılmış aileleri e, çışmarı yapan kurumlarımıza ve çışanlarına, Funda Hanımefendiye ve bu sonu dduran herkese teşekkür ediyor, saygılarımı nuyorum.” dedi.
 
     Vi Dr. Osman VAROL tarafından Yrd. Doç. Dr. Filiz DEMİRÖZ’e çiçek takdim edilmesinin ardından program sona erdi.