Geçtiği günlerde Merzifon Belediyesi başlatılan yenileme çışmarı kapsamında eski çöp konteynerlerini yeni nesil çöp konteynerleri ile değiştirmişti.
 
     Görüntü ve çevre kirliliği yaratan, koku yayan eski tip konteynerleri rmayı hedeflediklerini belirten Te lik İşleri Müdürü Arif Şen, “Öncelikle bu nokta nasıl geldik ondan bahsetmek istiyorum. Üç, üç buçuk yıl öncesinde bazı leri de konteyner değil bidonlar vardı. Bunlar çürümüş, paslanmış, eskimişlerdi. Eskimiş an konteynerlerin yerine yenilerini yerleştirdik. Şu an itibariyle 2 bin 800 civarında Merzifonluya hizmet eden konteynerleri var. Bu sayı şunu ifade ediyor. şehri in yerleşim anı dukça geniş. Amasya ile mukayese edecek ursak yerleşim anımız Amasya’nınkinden büyüktür. Biz buna karşılık çift vardiya yaparak ve 2 bin 800 konteynerle ancak evsel çöpleri toplayabiliyoruz. Bu anlamda sabah 06:30’dan saat gece yarısından sonra 01:30’a kadar sahada çışıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
     Yeni konteynerlerin faydarından bahseden Şen, “Şimdi yeni yapılan siteler, şehrin ihtiyaçları, diğer konteynerlerin hava şartlarından dayı eskimesi ve çürümesinden dayı bu yer üstü konteynerleri Merzifon’umuza kazandırmayı düşündük. 4 ton çöp kapasiteli, son noji, Avrupa standartlarında, yanmayan, sızdırmayan, el değmeden açılabilen, insan odaklı hizmet ve hizmette farklılık anlayışının ürünü duğu belirtilen çöp konteynerlerinin modern bir şehir görüntüsü yanında, personel, araç ve trafikte rahatlık sağlıyor. Bu konteynerler pedlı sistemiyle kullanım kaylığı sağladığından, kötü koku ve sızıntının da önüne geçilebiliyor” ifadelerini kullandı.