Nakliyeciler adına açıklamarda unan Taşıyıcılar Kooperatif Müdürü Mustafa Yıldız, Türkiye genelinde başlatılan greve des verdiklerini belirtti.

        Ülke genelindeki kamyoncu ve nakliyecilerin sorunlarına dikkat çekerek çözüme kavuşturulmasını istediklerini ifade eden Yıldız, "Türkiye genelinde an grevin burada desçisi mak için toplandık. Derdi Türkiye Cumhuriyetindeki kamyoncuların nakliye bedellerinin düşük ması, C1, K1, L1 mecburiyeti tutan hükumetin e hiçbir şekilde eğilmemesi, mazotların çok yüksek fiyatta masıdır. Hiçbir kamyoncu esnafımız bir lira para kazanamamaktadır" dedi.

        Nakliyeci esnafının borcunu ödeyemez duruma geldiğini ifade eden Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

        "Bizim çözümümüzü bir an önce up bu insanlara yardımcı marını istiyoruz. İşte gördüğünüz gibi insanları buraya topladık, bürokrasiyle bütün kanlardan arkadaşlar geldi buraya. Biz para kazanamıyoruz. Kredi kartları, borçlar, lastik mak, esnaf, miye, sanayiye gidemez duk. Bağ-Kur, SSK'larımızı ödeyemiyoruz. Yetkililerden sesi i duymasını istiyoruz. Biz sadece bunu istiyoruz. Kimseden başka bir şey istemiyoruz. Şu an mevcut 250 kayıtlı üye var, artı 50 de üye mayan arkadaşları barındırmaya çışıyoruz. Hepsine burada iş vermeye çışıyoruz. 250 üye in çok büyük sıkıntıları var. Bölge deki işleri kontr tına amıyoruz. Herkes esnafa borcunu ödeyemiyor, sanayiye gidemiyor."

        Güvenlik önlemleri tında karayunun ına kamyonlarını çeken nakliyeciler, seslerini duyurmak için davul zurna eşliğinde hay çekerek grevlerini sürdürdü.