Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada Suriye’de Alevilere yönelik katliama dikkat çekerek uluslararası kuruluşları harekete geçmeye çağırdı.
"Alevi Ocakları Söndürülüyor, Binlerce Can Katlediliyor"
Vekil Karagöz, 8 Aralık’ta Suriye’de yaşanan rejim değişikliğinin ardından özellikle Lazkiye, Tartus ve Hama bölgelerinde Alevilere yönelik ağır bir zulüm yaşandığını belirtti. “Alevi ocakları söndürülüyor, yüzlerce, binlerce can katlediliyor. Ancak yaşananların baş sorumlusu olan Colani, Türkiye’de kırmızı halılarla karşılanıyor. Katil HTŞ, bu hükümet tarafından hürmet görüyor,” dedi.
"Bu Zulme Sessiz Kalanlar Yezid’in Safında"
Karagöz, konuşmasında sert ifadeler kullanarak, "Suriye’de Alevi canlarımız büyük bir kıyıma uğruyor. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden zulmediliyor. Bu katliamın önünü açanlar ve sessiz kalanlar, Yezid’in safında duranlardır. Ancak herkes bilsin ki Aleviler tarih boyunca kimseye boyun eğmedi, eğmez; zalimin önünde diz çökmedi, çökmez!” ifadelerini kullandı.
Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm insan hakları kuruluşlarını göreve çağıran Karagöz, “Zalimin zulmü var ama Kerbelâ'dan beri haklıyız! Yezid’in soyu tükenmedi ama biz de Hüseyin’in torunlarıyız! Bu katliamı gerçekleştirenleri ve sessiz kalanları lanetliyorum,” dedi.