Ramazan Bayramı tatili ile ilgili beklenen açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanları için bayram tatilinin 9 gün olacağını duyurdu.
Buna göre, bayramı takip eden 2 Nisan Çarşamba, 3 Nisan Perşembe ve 4 Nisan Cuma günleri idari izin kapsamına alındı. Böylece, 29 Mart Cumartesi günü başlayan tatil, 6 Nisan Pazar günü sona erecek.
Bu karar, tatil planı yapan vatandaşları sevindirirken, seyahat ve turizm sektöründe de hareketlilik bekleniyor. Otobüs ve uçak bileti satışlarında artış gözlemlenirken, otellerde doluluk oranlarının yükselmesi öngörülüyor.
Öte yandan, tatil süresince kamu kurumları kapalı olacak. Bankacılık işlemleri, noter ve resmi daire işlemleri gibi konular için vatandaşların tatil öncesinde gerekli işlemlerini tamamlaması öneriliyor.
Uzmanlar, tatil nedeniyle karayollarında yoğunluk yaşanabileceğini belirterek sürücüleri dikkatli olmaya çağırıyor. Bayram boyunca trafik denetimlerinin artırılması bekleniyor.