Milletimizin tarihindeki dönüm noktalarından olan 23 Nisan 1920, milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olan Kurtuluş Savaşı sırasında, millet iradesinin Büyük Millet Meclisi’nde vücut bulduğu önemli bir gündür.

Cumhuriyet’imizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK de 23 Nisan’ı, Milletimizin egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklarımıza armağan etmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olmakla birlikte, Cumhuriyet’imizin Banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Çocuklarımız Milletimizin, Ülkemizin ortak umudu ve geleceğidir. Onları yarınlara hazırlayarak; bayrağını, vatanını, milletini seven, milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller olarak yetiştirmek bizlerin de en önemli görevi ve önceliğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 105. Kuruluş Yıl Dönümünde, Cumhuriyet’imizin Banisi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, O’nun Silah Arkadaşlarını ve Aziz Şehitlerimizi rahmet ve hürmetle, Gazilerimizi de minnetle yâd ediyor, Sevgili Çocuklarımızın ve Aziz Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.