Ordu’nun Ünye ilçesi, Kurban Bayramı öncesinde üzücü bir olayla sarsıldı. 24 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Hakan Fidan, bayram izni için geldiği memleketinde serinlemek amacıyla girdiği Akçay Irmağı’nda boğularak yaşamını yitirdi.
Ünye ile Terme sınırında yer alan ırmakta dengesini kaybedip suya düşen Fidan’a çevredeki vatandaşlar müdahale etmeye çalıştı. Ancak çabalar sonuçsuz kaldı. Olay yerine gelen jandarma, sağlık ve AFAD ekipleri tarafından sudan çıkarılan genç astsubay, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Yaklaşık bir yıldır Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görev yapan Hakan Fidan’ın, Kocaeli Gebze’deki Mollafenari Karakol Komutanlığı’nda Asayiş Tim Komutanı olarak görev yaptığı öğrenildi.
Aslen Ünye’nin Fatih Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Hakan Fidan’ın ani vefatı, başta ailesi olmak üzere tüm ilçeyi yasa boğdu. Genç astsubayın cenazesinin Ünye’de toprağa verilmesi bekleniyor.