Zonguldak’ın Birlik Mahallesi’nde bir vatandaşın balkonuna giren 60 santimetre uzunluğundaki yılan, mahallede paniğe yol açtı. Ancak, sakin ve dikkatli davranan A.Y., yılanı zarar vermeden doğal yaşam alanına bıraktı.
Olay, Birlik Mahallesi Saraçhane Sokak’ta yaşandı. A.Y., açık balkonunda televizyon izlerken, sehpanın altında hareketlilik fark etti. Yılanı gören A.Y., panik yapmadan yılana müdahale ederek, onu eline aldı ve evin biraz uzağındaki doğaya bıraktı.
Evde bulunan diğer aile üyeleri ise yılanı görünce büyük bir şok yaşadı. A.Y.’nin sakinliği sayesinde olay daha fazla büyümeden sona erdi.
Uzmanlar, son dönemde artan sıcaklıkların yılanların hareketliliğini artırdığını ve bu tür karşılaşmaların sıklaştığını belirtiyor. Yetkililer, evlerin dış kapılarının kapalı tutulması ve cam ile kapılara yırtılmaz sineklik takılması gibi önlemler alınmasını tavsiye ediyor.
Vatandaşların, balkon ve kapıları kapalı tutarak bu tür sürprizlerle karşılaşma riskini azaltabileceği vurgulanıyor.