2009 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında yardım faaliyetlerini sürdüren Amasya merkezli Hayatcan Derneği, Amasya'da çalışan tarım işçilerini unutmadı. Dernek, çoğunluğu Güneydoğu illerinden gelen ve zorlu şartlar altında çalışan 300 tarım işçisi ailesine çeşitli yardım malzemeleri ulaştırdı.
Hayatcan Derneği tarafından hazırlanan yardım paketlerinde temizlik seti, termos, kupa bardak ve tabure yer aldı. Dernek Başkanı Cengiz Erdem, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İlimizde misafir olarak bulunan ve tarım sektörüne büyük katkı sağlayan tarım işçisi kardeşlerimiz çadırlarda oldukça zor şartlarda yaşamlarını sürdürüyor. Biz de Hayatcan Derneği olarak onların hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırmak amacıyla bir çalışma başlattık. Yapılan istişareler neticesinde ihtiyaç duydukları temel ürünleri belirleyerek 300 aileye dağıttık.”
Erdem, ailelere ulaştırılan yardım paketlerinde çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, banyo sabunu, şampuan ve kadın pedi gibi temizlik ürünlerinin yer aldığını belirtti. Ayrıca tarlada çalışan işçilerin temiz suya kolay erişimi için termos ve kupa bardak ile dinlenme sırasında kullanabilecekleri taburelerin de dağıtıldığını ifade etti.
Cengiz Erdem, yardım faaliyetlerinde destek sağlayan Deniz Feneri Derneği’ne de teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Haber Kaynak : Amasya Gazeteciler Cemiyeti













