İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen operasyonlarda toplam 1.867 adet ruhsatsız silah ele geçirildiğini ve 2.082 şüpheli hakkında işlem uygulandığını açıkladı.
Yerlikaya’nın verdiği detaylara göre ele geçirilen silahların dağılımı şöyle:
766 adet ruhsatsız tabanca
428 adet kurusıkı tabanca
649 adet av tüfeği
24 adet uzun namlulu silah
Bakan Yerlikaya, ruhsatsız silah bulundurmanın yalnızca bir “yasa ihlali” olmadığını; aynı zamanda toplumsal huzura yönelik ciddi bir tehdit olduğunu vurguladı. Yerlikaya, açıklamasında şunları kaydetti:
“Ruhsatsız silah temin edenleri tek tek yakalayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle kendi karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyen suç odaklarıyla mücadelemiz aralıksız sürecek.”
Yerlikaya ayrıca, operasyonların kararlılıkla süreceğini ve suç örgütlerine karşı yoğun bir takip ve önleme faaliyeti yürütüldüğünü belirtti. Yetkililer, ele geçirilen silahların kriminal inceleme ve kayıt işlemlerinin devam ettiğini bildirdi.








