'İHTİYAÇ SAHİPLERİ MAĞDUR EDİLDİ'
 
         Amasya İŞKUR yetkilileri tarafından Amasya Belediyesine 250, Suluova ilçesine 50, Ziyaret Kasabasına 10 kontenjan verilirken AK Parti'nin yerel seçimlerde kaybettiği Merzifon ve Gümüşhacıköy ilçelerine hiç kontenjan verilmedi. Konu hakkında açıklama yapan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, “Belediye bünyesinde İŞKUR kapsamında görev an 50 personelin sözleşmeleri Haziran ayında sona erecek. Maesef bu kardeşleri belediye e İŞKUR’lu personel kontenjanı tanınmadığı için sözleşmeleri bittiğinde iş kacaklar. Bu tavır zor şartlarda yaşamını devam ettiren, evlerine ekmek götürmek üzere emek veren memleketi insanına yapılmış büyük bir haksızlıktır. Belediye de ayrılacak an personeli in yaptığı işi en iyi şekilde karşılayacak sayıda personeli mevcut masına rağmen itirazımız yapılan ayrımcılığa dır." dedi.
 
         Amasya Belediyesine 250 kontenjan verilmesi ya da farklı yerlere kaç kontenjan verildiğini de önemsemediğini dile getiren Başkan Kargı, "İlçe de unan diğer kamu kurum ve kuruluşlarına da aynı şekilde kontenjan verilmeyerek ihtiyaç sahibi hemşehrileri in mağdur edilmesidir. Topluma adet dağıtmak üzere hizmet ettiğini iddia edenlerin yaptığı bu büyük adet liği kamuoyunun takdirine bırakıyorum.” diye konuştu.
 
             'BU OLAY BENİ DAHA DA MOTİVE EDİYOR'
 
         "Bu yapılanlar belediye e yapılmamaktadır, ilçe e ve Merzifon hkına yapılmaktadır. Biz yaklaşık bir yıldır Merzifon’da görev yapmaktayız. Göreve geldiği günden bu güne haksız arak bir personel dahi çıkarmadık. Belediye de çışan hiçbir personeli e siyasi görüşünden dayı bir ayrımcılık yapmadık." diyen Başkan Kargı, "Bu yapılanlar Merzifon hkına yapılmış bir ayrımcılık duğunu düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.
 
         Merzifon Belediyesi'nin beş yüzün üzerinde çışanı duğunun tını çizen Kargı, işten ayrılacak an personelin yürüttüğü hizmetlerin aksamadan devam edeceğini, fakat burada anın yine fakir fukaraya acağının tını çizdi. Kargı, "Biz göreve geldiği de belediye de İŞKUR tarafından görevlendirilen 78 personel vardı. Temmuz ayında görev süreleri sona erdi. Biz bu arkadaşlarımızdan 33'ü ile devam kararı dık ve belediye de çıştırmaya devam ettik. Bu 33 kişiyi seçerken ne dünya görüşüne siyasi görüşüne bakmadık. İşini iyi yapan arkadaşları seçtik. Bu yapılanlarda ki amacın ne duğunu herkes biliyor." diyerek uygulamaya tepkisini dile getirdi.