05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 04:51

SULUOVA DA TARLA İŞÇİLERİ ZAM İSTEDİ

Suluova da ücretlerin düşük olduğunu gerekçe gösteren tarla işçileri grev yaptı.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 25-05-2015 15:35   Güncelleme : 25-05-2015 15:35
SULUOVA DA TARLA İŞÇİLERİ ZAM İSTEDİ

        Sabah saatlerinden itibaren Hürriyet Mahlesi Dörty mevkisinde toplanan yaklaşık 70 işçi adına açıklamarda unan Mehriban Demir (52), ücretlerine zam istediklerini belirtti.

        Demir, son bir yıldır yevmiye ücretlerine zam yapılmadığını ifade ederek, "Suluova'da çışan işçilerin, elemanların çavuşuyum ben. Onların haklarını aramak için buraya toplandık. 1 senedir 30 liraya çışıyoruz. Sabah kahvtımız ve yemeği , yevmiye zaten 20 liraya düşüyor, 10 lirasını yiyoruz. Yetmiyor tabi, 30 liraya sen çışır mısın? Ucuz duğu için işte bununla uğraşıyoruz. Yevmiye in 35 lira masını istiyoruz" dedi.

        Bu günlerde soğan ve pancar çapası için tarlarda çıştıklarını ve havarın ısınmasıyla birlikte gün boyunca güneş tında çıştıklarını, buna karşılık dıkları yevmiye ücretinin de çok düşük duğunu belirten Demir, genç kız ve ev kadını her arkadaşının tarlada çışıp ev bütçesine katkıda unmak istediklerini söyledi.

        Teplerini dile getirerek yetkililere ve işverenlere seslerini duyurmaya çışan işçiler, yevmiye ücretleri artırılıncaya kadar çışmayacaklarını belirterek dağıldı.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert