Amasya genelinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. 18 Ocak 2026 tarihi saat 10.00 itibarıyla il genelinde toplam 58 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
Amasya İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, kar yağışı en fazla Amasya Merkez ilçede etkili olurken, merkezde 30, Gümüşhacıköy’de 17, Merzifon’da 8 ve Suluova’da 3 köy yolu ulaşıma kapandı. Göynücek, Hamamözü ve Taşova ilçelerinde ise kapalı köy yolu bulunmuyor.
Ekiplerin, kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması amacıyla karla mücadele ve yol genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Yetkililer, vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları ve yapılan uyarılara dikkat etmeleri çağrısında bulundu.







