Samsun’un Vezirköprü ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen zincirleme kaza, büyük panik yarattı. Çorum’dan gübre taşıyan bir kamyonun freninin patlaması sonucu kontrolden çıkan araç, yaklaşık 5 kilometre boyunca ilerleyerek önüne çıkan araçlara çarptı.
Kaza, Esentepe Mahallesi TIR Garajı önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kızılcaören mevkisinden itibaren durdurulamayan kamyon; öğrenci servisi, Karayolları’na ait kamyonet ve bir yolcu minibüsüne çarptı. Çarpmanın şiddetiyle öğrenci servisi yaklaşık 4 metre yükseklikten bir sitenin bahçesine savruldu.
Meydana gelen kazada 10’u öğrenci olmak üzere toplam 19 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve güvenlik ekibi sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Kazanın ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.







