TFF 3. Lig 3. Grup’un 28. hafta mücadelesinde Amasyaspor FK, deplasmanda karşılaştığı Artvin Hopaspor’a 4-1 mağlup olarak ligde kalma yolunda önemli bir yara aldı.
Arhavi İlçe Stadı’nda oynanan karşılaşmada iki oyuncusunun kırmızı kart görmesiyle mücadeleyi 9 kişi tamamlayan yeşil-beyazlı ekip, sahadan farklı mağlubiyetle ayrıldı.
Maça etkili başlayan ev sahibi Artvin Hopaspor, ilk dakikalardan itibaren Amasyaspor kalesinde baskı kurdu. 25. dakikada kazanılan penaltıda topun başına geçen Metincan Cici, takımını 1-0 öne geçirdi.
Amasyaspor FK’da Halitcan Hiçin, gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra 10 kişi mücadele eden konuk ekip, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.
İkinci yarıya eksik başlamasına rağmen toparlanan Amasyaspor FK, 61. dakikada Güney Sağır’ın golüyle eşitliği sağladı ve skor 1-1’e geldi. Ancak Hopaspor, sadece 4 dakika sonra Safa Ali Memnun’un golüyle yeniden öne geçerek skoru 2-1 yaptı.
dakikada Şükrü Kaan Kılıçaslan’ın da ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle Amasyaspor FK sahada 9 kişi kaldı ve karşılaşmanın son bölümünü eksik tamamladı.
dakikada bir kez daha sahneye çıkan Metincan Cici farkı ikiye çıkarırken, uzatma dakikalarında Bilal Musa Şentürk’ün golü maçın skorunu 4-1 olarak belirledi.
Bu sonucun ardından Artvin Hopaspor puanını 29’a yükseltirken, Amasyaspor FK 30 puanda kaldı. Amasyaspor FK, önümüzdeki hafta ligde kalma adına büyük önem taşıyan maçta Fatsa Belediyespor’u konuk edecek.







