Çocukluğundan bu yana marangozluk yapıp, 2001 yılında ekonomik krizden dayı iflas etmesi üzerine sanayi sitesindeki dükkanını kapatarak tamir edip yerleştiği bağ evinin bir bölümünü de atölyeye dönüştüren evli ve 3 çocuk babası Kadir Yıldız, çocuklarını okutup ailesinin geçimini sağlamaya çışırken yakandığı amansız hastıkla da mücadele etmeye başladı. Akbilek Mahlesi Alpin Caddesi'ndeki ahşap bağ evi ve içinde makinelerinin de unduğu atölyenin geçen Cumartesi günü geç saatlerde elektrik hattındaki arıza sonucu çıkan yangında yandığını belirten 55 yaşındaki Kadir Yıldız, "Yangına kadar iyi kötü kendi yağımızla kavruluyorduk. 3 çocuğumdan birisinin okulu bitti. Diğer ikisi okuyor. Biri üniversitede, diğeri de seneye üniversiteye başlayacak. Bu yangın iyle darmaduman duk. Bütün her şeyim, dişimle tırnağımla yaptığım dükkanım yandı" dedi.

        Kp rahatsızlığının yanı sıra mide kanseri tedavisi de gördüğünü, raporlarına rağmen emeklilik başvurularının ka edilmediğini ifade eden Yıldız, "İki ayda bir kontre gitmem gerekiyor. Tetkikleri, tahlilleri çok ağır. Her gitmemde 750-800 lira masrafım uyor" diye konuştu.

        TOKİ'ye ait konutlarda aylık 100 lira ödeyerek klarını, buradayken yangın haberini dıklarını anlatan 22 yaşındaki Özge Yıldız ise, "O gece rüyamda gördüm evi. Kapkaranlık, dumanlar çıkıyordu. Evde çeyiz eşyarım vardı. Bir sandık du. Yarısını kendim çışarak dım, yarısını annem yaptı. Ama şimdi hepsi yandı. Babam ve annem oraya gideceklerdi, iyi ki gitmediler" şeklinde konuştu.

        Zor koşullar tında üniversite okuyup gıda nikerliği bölümünden mezunu duğunu ancak kendi anında iş amadığı için belediyede 6 ay süreli İŞKUR desli işe girdiğini ve bu iş de 15 gün sonra biteceği için iş kacağını belirten Yıldız, annesinin de kp hastası duğu için ailenin yükünü üstlendiğini söyleyerek yetkililerden yardım istedi