Bu yıl Türkiye genelinde 16679 proje başvuru arasından 12 bölgeden 12 farklı kategoride seçilen en iyi 220 proje 08 - 12 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da birbirleri ile kıyasıya yarıştı. 

 

 Samn Bölge Fininde Tarih kategorisinde bölge sergisine kan 100 proje arasından “İki Gözüm İki Çeşme Tarihi Amasya Çeşmeleri” isimli projeyle birincilik elde eden Yavuz Selim SARIBAŞ - Emir Kürşat AKDENİZ, Yazılım kategorisinde “Kantinimde Sıra Yok - Süper Kantin” isimli projeleriyle birincilik elde eden Oğulcan AKBAŞ - Hakan Barış PAZAR Türkiye Fininde büyük başarıya imza attı. 

 

 İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu; 2023 Eğitim Vizyonunun sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen uzun bir süreci kapsadığını ve ili de eğitim öğretim konundaki atılım strateji in y haritasını belirginleştirdiğini  ifade etmektedir. Çocuklarımızın ihtiyaç duydukları anlarda deslendiğinde büyük başarılar elde edebilecekleri açıkça görülmektedir. Bu bağlamda çocuklarımızın bilimsel düşünme, tutum ve değerlerini her zaman duğu gibi deslemeye devam edeceğini ifade etmektedir.

 

 Bu duygu ve düşünceler ile TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ankara Türkiye Fini’nde büyük başarılara imza atan proje sahibi okulların okul müdürü, danışman öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek başarılı çışmarının devamını diledi.