Olay, ilçenin Oğulbağı Köyü'nde faiyet gösteren Pat Madencilik'e ait kömür ocağında dün akşam meydana geldi. Yağmur iyle ile dan madende yumuşayan zeminde yaşanan göçük sırasında madende tamir ve tarama yapan Zeki Eşe, ile birlikte gelen bçık çamur ve maden mzemelerinin tında . Zeki Eşe, ay yerinde hayatını kaybederken, yanında unan Hüseyin Şeker ve Hüseyin Ergün yarandı. Sağlık durumları iyi an iki işçi, ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaklaşık 4 aydır Suluova'da unan Zeki Eşe'nin daha önce Soma'da görev yaptığı belirtildi.

            ADLİ SÜREÇ BOYUNCA OCAKTA ÇALIŞMA YOK

        Olayla ilgili bilgi veren Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, "Gerçekten üzücü bir durum. Keşke böyle bir hadise hiç yaşanmamış saydı. Ocakta meydana gelen kazanın ardından Suluova Devlet Hastanesi'ne rılan Zeki Eşe'nin hastaneye geldiğinde ölmüş duğu belirtildi. Ordu nüfuna kayıtlı an Zeki Eşe'nin cenazesi Ankara Adli Tıp Kurumu'nda unuyor. Burada yapılacak otopsinin ardından cenaze aileye teslim edilecek. Adli süreç bitene kadar da ocaklarda faiyet mayacak" dedi.

        Olayla ilgili maden ocağı çışanları konuşmazken, basın menpları da içeriye ınmadı.

            OCAK YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

        Maden ocağı yetkililerinin konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada şu ifadeler yer dı:

        "8 Haziran 2015 16.30-23.30 vardiyasında Oğulbağı Köyü Mevkii Suluova yer tı kömür işletme de mekanize ayak bölgesinde tamir tarama yapması için sorumlu maden mühendisi, sorumlu maden nikeri ve nezaretçi gözetiminde görevlendirilen personeli Zeki Eşe, Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün tamir tarama yaptığı esnada iş kazasına maruz kmış up, bünye deki ilk yardım ve kurtarma ekibinin müdahesi ile yer tından çıkarılarak am ans ile Suluova Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Burada yapılan müdahe sonucu Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün ayakta tedavi ile taburcu edilmiş up, personeli Zeki Eşe Suluova'da yapılan tüm müdahelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu üzücü ay sonucu işçi e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı dileriz."