Kadın ve Erkeğe Eşit Eğitim Fırsatı Sağlanmı

Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan Merzifon Meslek Yüksekokul birincisi Satı Küyük; konuşmasında ülke de kız çocuklarının okutulması bağlamında yaşanan problemlere dikkat çekerek kendisinin de bu durumu yaşadığını ifade etti.

Haklı mücadelesinde hiçbir zaman yılgınlığa düşmediğini belirten Küyük; ‘’Mücadele ettim, kazandım ve okul birinci arak bu konuşmayı yapıyorum. Bir ülkenin her anda en güçlü ve en iyi abilmesi ancak kadın erkek ayrımı yapmadan herkese eşit eğitim ması ile mümkündür. Milletlerin kkınması kadının eğitim düzeyiyle parel gelişme gösterir. Tarih boyunca bu böyle muştur ve gelecekte de böyle acaktır.’’ dedi.

 

Konuşmasının devamında ailesine, hocarına teşekkür eden Küyük; tüm arkadaşlarına mezut sonrası hayatlarında başarılar diledi.

Yunuz Bahtınız Açık Oln

Gençlerin sevinçlerini paylaştıklarını ifade eden Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arif Gök geleceğin nikerleri arak mezun öğrencileri den beklentileri duğunu kaydetti. Gök; ‘’İnanıyoruz ki yapacağınız işlerde e verdiği çağdaş ve en üst düzey bilgilerle kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacak ve önemli başarılar elde edeceksiniz. Sizler başarıdan başarıya koşarken Amasya Üniversitesini daha da yüceltecek ve leri onurlandıracaksınız. Bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum, yunuz açık n.’’ cümlelerini kaydetti.

Paydaşlarımızla Beraber Başardık

Merzifon Meslek Yüksekokulu mezut programında bir konuşma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay; Merzifon MYO'nun çok y kat ettiğini, bunun Merzifon'a gönül verenlerin sayesinde başarıldığını kaydetti. Gençlerden işlerini en iyi şekilde yapmarını isteyen Orbay; ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır’dedi. Orbay gençlerden mezut sonrası dikey geçiş, KPSS gibi sınavları da iyi değerlendirmelerini istedi.

Huzurlu, Mutlu Bir Yaşamınız Oln

Merzifon Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Ergül ise gençlere eğitimleri boyunca Merzifon Belediyesi arak ellerinden gelen desteği vermeye çıştıklarını kaydetti. Ergün; gençlerin diplomarına göre iş abilmelerini ve mutlu, huzurlu bireyler arak yaşamlarına devam etmelerini temenni etti.

Gönlünüzce Ömrünüz Oln

Okul dereceleri Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programından çıktı. Okul Birincisi Satı Küyük, ikinci Kadir Işık, üçüncü Fatma Çağla Yıldırım du.

Okul derecesi yapanlara ödüllerini vermek üzere sahneye çıkan Kaymakam Gürkan Demirke gençlerin mutlu gününde ararında unmaktan dayı çok mutlu duğunu dile getirerek her sonun yeni bir başlangıç duğunu dile getirdi. Gençleri çok güzel bir hayatın beklediğini belirten Demirke; ‘’Sevgili Gençler, yeni hayatınızda sağlık, başarı, mutluluk dileklerimle gönlünüzce ömrünüz n.’’ sözleriyle duygularını ifade etti.