05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 20:58

İftardan sonra tüketildiğinde... Etkisini hemen gösteriyor!

Kaju, son dönemde eşsiz lezzeti ile dikkat çeken hemen hemen herkesin sevdiği farklı bir kuruyemiştir. Kaju, vücudun normal çalışması için gerekli olan oksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengindir. Kanserden kalbe birçok hastalığa şifa oluyor. Peki kajunun faydaları neler? İşte mucizevi besin kajunun faydaları...

Bölgesel Haber
Giriş Tarihi : 27-09-2019 15:37   Güncelleme : 27-09-2019 15:37
İftardan sonra tüketildiğinde... Etkisini hemen gösteriyor!

Kaju, vücudun norm çışması için gerekli an oksidanlar, vitaminler ve minerler açısından dukça zengin bir kuruyemiş. Tropik bir bitki an kaju, Brezilya'da yetiştirilip Porizliler tarafından dünyaya tanıtılmıştır. En yoğun unduğu bölge Ekvator çevresidir. Ülke de de severek tüketilen kajunun bilinmeyen faydarı şaşırtıyor. Sağlığımıza faydarı saymakla bitmeyen kaju fıstığının faydarını in için derledik...

YÜKSEK TANSİYON

Kaju fıstığının b miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kbi korur.

SAÇ SAĞLIĞINA FAYDALIDIR

Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta mak üzere birçok sağlık sorununa ama ur. Saç dökülmesini engellemesi yanında, kaju, saçların siyahlaşmasına yardımcı ur.

SAĞLIKLI KEMİKLER

Kajunun magnezyum ve ksiyum gibi minerler içermesi kemik sağlığı açısından önemlidir. Özellikle çocukların tüketmesi sağlıklı kemik yapısın uşmasına yardımcı urken, yaşlılık döneminde kemikle ilgili sorunların ortaya çıkmasına engel abilir.

SİNİR SAĞLIĞI

Kaju fıstığının içerdiği magnezyum damarları ve kasları rahatlatır. Böylece ksiyumun sinir hücrelerine girmesini ekleyerek kemiklerde tutulmasını sağlar. Magnezyum miktarı az duğunda damarların ksiyumla dmasına ama abilir. Aynı zamanda bu durum yüksek tansiyona ve baş ağrısına ama ur.

SAFRA TAŞLARI

Düzenli arak kaju tüketimi safra taşı uşumunu yüzde 25 oranında aztmaktadır.

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR

Kaju fıstığı yağlı gıdar arasında ka edilmiş sa da diğer türleri ile kıyaslandığında daha az yağ içermektedir ve kilo dırmaz.

ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ

Kaju fıstığı bakır, magnezyum, selenyum başta mak üzere kiteli minerler içerir. Bundan dayı kajunun antioksidan özelliği vardır, bu özellik genel sağlık için faydıdır. Kaju fıstığı sindirim sistemi için faydı an asitler içerir, asit seviyesini sağlıklı düzeyde tutar.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dayı kp sağlığı için dukça faydıdır. Kestere etki etmez ve antioksidan özelliğinden dayı kp sağlığını desler.

SİNDİRİME YARDIMCI OLUR

Kaju fıstığının sindirime yardımcı duğu bilinmektedir. Bu faydasından dayı iftarla sahur arası tüketebileceğiniz lezzetli bir ara öğün abilir.

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert