05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
28 MART Perşembe 21:49

Amasya ve ilçelerinde dolu Yağışı Hasara Neden oldu

Amasya ve ilçelerinde akşam üstü başlayan yağmur ile birlikte yağan dolu, Merzifon,Suluova ,Amasya , Taşova ve köylerinde tarım arazilerinde zarara neden oldu.

MERZİFON
Giriş Tarihi : 27-09-2019 15:35   Güncelleme : 27-09-2019 15:35
Amasya ve ilçelerinde  dolu Yağışı Hasara Neden oldu

Amasya ve ilçelerinde  akşam üstü başlayan yağmur ile birlikte yağan du, Merzifon,Suluova ,Amasya , Taşova ve köylerinde  tarım arazilerinde zarara ama du.

    Konu hakkında açıklamarda unan Amasya Viliği, Vilik kontründe Tarım ve Orman İl ve ilçe Müdürlüğü ekiplerince du dayısıyla zarar gören ekili arazilerindeki hasar tespit çışmarının yapılarak zararın telafisi için gerekli çışmarın yapılacağını duyurdu.

    Amasya Viliğinden yapılan açıklamada; “24 Mayıs 2019 Cuma günü akşam saatlerinde Suluova ve Merzifon ilçeleri in muhtelif  köylerinde meydana gelen du yağışı sebebiyle bazı tarım arazileri zarar görmüştür. Viliği in konuya derh müdahe etmesiyle il ve ilçe tarım müdürlükleri ekiplerince saha çışmarına başlanmış up hasar tespit işlemleri büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir. Ekipleri in hızlı bir biçimde tespitleri gerçekleştirmesinin ardından zararların telafisi için gerekli çışmar yürütülecektir. Tüm çiftçileri e geçmiş n dilekleri i narız.” denildi.

Tüm çiftçileri e geçmiş n.    

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert