ÖLMEDEN YAPTIRDIĞI MEZARIN BAŞINDA DUA EDİYOR

        Suluova da yaşlı bir < evinin önünde yaptırdığı mezarının başında sabahları Yasin-i Şerif okuyup dua ediyor.

            "BENİ BURAYA GÖMÜN"

        10 yıl önce şeker hastığı sonucu kesilen ayak parmağını kefenletip Fatih Mahlesi'ndeki evinin bahçesinde unan 20 yıl önce kendisinin diktiği çam ağacının dibine yaptırdığı ay-yıldız desenli mezara defnettiren 77 yaşındaki İzzet Çördükçü, öldüğünde bu mezara gömülmek istediğini söyledi.

            "HAVA İYİ OLURSA HER SABAH..."

        16 yıl köylerde fahri imamlık yapıp sonra girdiği esnaf odasından emekli duğunu, üzerine adını, soyadını ve doğum yılını yazdırdığı mezar taşını görenlerin de duruma şaşırdığını anlatan evli ve 4 çocuk babası İzzet Çördükçü, "Her cuma gecesi, hava iyi ursa her gün sabah namazından sonra oturur burada Yasin-i Şerif okurum. Bütün geçmişlerime, kendi ruhumun makamına, ümmeti Muhammed'in ruhlarına bağışlarım" dedi.

            "TORUNLAR SATAR"

        Eşi Meliha'nın da duruma ıştığını, iki yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonucu yatak he gelirken uzun süren tedavi sonucu rar sağlığına kavuştuğunu anlatan Çördükçü, "Ağaçları çok sevdiğimden dayı çocuklarıma diyorum ki, 'beni bu ağacın dibine, bu bahçeye defnedin.' Çocuklarım da 'baba yerini satmayız ama gittikten sonra torunların satar. Alan < da gelir üzerine ev, ocak, ahır yaparsa maz' diyorlar. Buraya defnetmeye rıza göstermiyorlar. İstan 'da ölürsem İstan 'a, Suluova'da ölürsem Derebaşan köyünde annenim ayak ucuna yer ayırttım oraya defnedecekler. Ancak öldükten sonra yine bu mezar taşları üzerime gelecek" şeklinde konuştu.