Ülke in ihtiyaç duyduğu anlarda, üniversite öğrencilerinin bilimsel çözümler üretmelerini teşvik etmek için TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmarı’nın ilk turu an bölge yarışmarı tamamlandı. Yarışma, bölge merkezlerini temsil eden beş ilde 600 projenin katılımıyla gerçekleştirildi. Her ilde yaklaşık yüz proje yarışmaya katıldı. On beş İli kapsayan Samn ve Kayseri bölge yarışmarı Kayseri’de gerçekleştirildi.

Amasya Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknojileri Eğitimi (BÖTE) bölümü öğrencileri, ön değerlendirmeyi geçerek yarışmaya ‘eğitim’ kategorisinde üç projeyle katıldılar. Proje sergilerinden sonra yapılan mülakat sınavları sonucunda; projelerden biri birincilik ödülüne, diğer iki proje de ikincilik ödülüne layık görüldü. Katılan projelere danışmanlık yapan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kara’ya da proje danışmanlığı ödülü verildi. Ödüller, Kayseri’de düzenlenen törenle sahiplerini du.

Yarışma sonuçlarına göre; fin yarışmasının eğitim kategorisinde Samn ve Kayseri bölgelerini Amasya Üniversitesi öğrencileri temsil edecek.

Ödül an öğrenciler ve projeleri: