05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 10:46

Amasyalı Öğrenciler Letonya'da

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Leyonya'da.

AMASYA
Giriş Tarihi : 09-07-2019 09:18   Güncelleme : 09-07-2019 09:18
Amasyalı Öğrenciler Letonya'da

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi Erasmus+ kapsamında Hasta, Yaşlı ve Bedensel Engelli Bakımında İstihdam Odaklı Avrupa Stajı projesi kapsamında 10 öğrencisi ile 27 Ocak- 16 Şubat 2019 tarihleri arasında Almanya Hareketliliğinden sonra şimdi de 1 refakatçı öğretmen ve 5 öğrencisi ile 07 Temmuz 2019 - 27 Temmuz 2019 tarihleri arasında Biedriba "Rujienas senioru maja", Rujiena / Letonya'da staj yapmak üzere unacaklardır. 7 Temmuz'da İstan Havimanından hareket eden öğrenci grubumuzun heyecan ve mutlulukları gözden kaçmamıştır.  

Proje kapsamında öğrencileri mesleki bilgi ve becerilerini arttırmanın yanı sıra aynı zamanda kültürel faiyetlerle ve boş zamanlarda yapılacak an gezilerle undukları ülkeyi tanıma, Avrupa Kültürünü, iş hayatını, dillerini, eğitim ve sağlık hizmetlerini yakından görme imkânını yakamış manın yanı sıra kültürümüzü en iyi şekilde temsil etme fırsatını da yakamış acaklardır. Ayrıca bu proje hareketliliği sayesinde öğrencilerin yabancı bir ülkede unmakla kendilerine an güvenlerinin de artacağı yadsınamaz bir gerçektir.

Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Mesleki ve Teknik Anadu Lisesi öğrencilerine Letonya'da unacakları süre içerisinde başarılar diliyor, kendilerini sağlık içerisinde staj faiyetlerini tamamlayarak Ülke e dönmelerini temenni ediyoruz.

 

 

Ali Rıza AĞIŞAli Rıza AĞIŞ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert